• 070 999 909
  • Selo 13, 3320 Velenje

Vozilo na plin za sodobno in varčno vožnjo

Za sodobnega človeka avto ni več razkošje, temveč predvsem nuja. Cilj oziroma želja vsakega lastnika avtomobila je brezhibno delovanje motorja. Vgradnja plina v avto oziroma predelava avta na avtoplin dejansko podaljša življenjsko dobo motorja avtomobila, saj plin ne spere motornega olja s cilindrov. Nekatere voznike morda skrbi, kako je z močjo motorja, če se odločijo za vozilo na plin. Naj vas pomirimo: oktanska vrednost avtoplina je 100, navor motorja se ne spremeni, v nekaterih primerih se celo nekoliko poveča. Moč motorja se lahko zmanjša, vendar ne za več kot 2 %, česar pri običajni vožnji ne boste občutili, kadar pa želite, da avto na plin odda maksimalno moč motorja, lahko kar med vožnjo preklopite na bencin.

Predelava na avtoplin - vgradnja plina v avto

Sistem predelave v vozilo na plin je pravzaprav precej enostaven. Večini lastnikov avtomobilov je všeč, da predelava ne vpliva na videz avtomobila. Opaznih je le nekaj sprememb: vgradnja avtoplina pomeni, da je na armaturi avtomobila stikalo za preklop med plinom in bencinom, v prtljažnem prostoru ali prostoru za rezervno kolo je rezervoar za plin, pod registrsko tablico ali ob odprtini za gorivo pa je še odprtina za polnjenje s plinom. Vozilo na plin na videz torej ostane tako rekoč nespremenjeno, a ima avto na plin številne prednosti: poraba goriva je nižja, tek motorja je tišji in mirnejši, podaljša se življenjska doba motorja, katalizatorja, lambda sonde in motornega olja, ni korozije, poleg tega pa je vozilo prijazno do okolja.

Avto na plin - poraba goriva je občutno nižja

Vozilo na plin je cenovno ugodnejše kot bencinski avto, čeprav je, kar se tiče porabe goriva na 100 km, nekoliko bolj potratno. Cene plina so namreč občutno nižje kot cene bencina, ki še vedno vztrajno naraščajo. Vgradnja plina v avto je dolgoročno gledano varčna naložba, saj se investicija ob upoštevanju cene predelave na avtoplin in cene goriva povrne že po nekaj več kot 20.000 km. Zaradi občutno zmanjšanih emisij v izpušnih plinih vam bo poleg denarnice hvaležno tudi okolje.

Povpraševanje

Da, želim posebno ponudbo
captcha