• 070 999 909
  • Selo 13, 3320 Velenje

Avtoplinski sistem - Tehnologija

Avtoplinski sistem blagovne znamke GEN1 uporablja vodenje vbrizga avtoplina v dejanskem času, kar omogoča vrhunski izkoristek pri izgorevanju ter najkvalitetnejšo vgradnjo s osemletno garancijo.

Postopek delovanja je zaščiten s patentom.

Avtoplin in ugodni vplivi na motor

Uporaba avtoplina podaljša življenjsko dobo motorja. Učinkuje predvsem pri hladnem zagonu, saj plin ne spere motornega olja s sten cilindrov. Avtoplin ima oktansko vrednost čez 100, navaden bencin pa ima vrednost 95. Navor motorja ostane isti, ali v nekaterih primerih celo naraste. Pri uporabi avtoplina je moč motorja pri najnovejših sistemih z direktnim vbrizgom plina zmanjša za 2%. Pri normalni vožnji se razlika ne zazna, če pa takoj potrebujemo maksimalno moč motorja, pa lahko med vožnjo s pritiskom na tipko preklopimo na bencin in potem spet nazaj na plin.

Avtoplin ima zaradi svojih karakteristik ugoden učinek na motor:

  • Tišji in mirnejši tek motorja,
  • Življenjska doba motorja se poveča za okoli 35 %, popolno zgorevanje zmesi plin-zrak v cilindrih motorja ne vodi do izgub goriva v izpušnih plinih,
  • Večja trajnost motornega olja (dlje časa zadržuje lastne karakteristike, ker se ne razgrajuje z bencinom),
  • Ne dopušča nastajanja korozije, ki nastane zaradi prisotnosti aditivov, ki se dodajajo bencinu zaradi izboljšave njegovih lastnosti,
  • Podvoji se življenjska doba katalizatorja in lambda sonde, čistejši izpušni plini.

Predelava vozila - postopek vgradnje

Med sestavne dele kompleta za predelavo spada rezervoar, ki je prilagojen vsakemu vozilu posebej in je vgrajen v prtljažniku ali na mestu rezervne gume. Moderni plinski rezervoarji se lahko elegantno vgradijo pod prtljažni pokrov namesto rezervnega kolesa. Preko napeljave, ventilov in uparjalnika se utekočinjen plin pretvori v plinsko stanje in se preko vbrizgalne naprave, ki je prilagojena vsakemu vozilu, dovaja v motor.

Točilna mesta za plin lahko vgradimo tudi tako, da ne kazijo izgleda vozila pod registrsko tablico ali poleg mesta za točenje bencina.

Preklopnik na armaturni plošči omogoča enostavno preklapljanje iz pogona na plin na bencin in obratno, tudi med samo vožnjo. Hkrati prikazuje tudi količino plina v rezervoarju.

Varnost vozila na avtoplin

Z vidika varnosti lahko rečemo, da je plin kot pogonsko gorivo varnejše od bencina. Vozila na avtoplin so varnejša predvsem zaradi sledečih razlogov:

1. REZERVOAR in NAPELJAVA
Rezervoar za utekočinjen plin je bistveno močnejši v primerjavi z bencinskim rezervoarjem, ker je izdelan iz jekla, dodatno ojačan, bencinski rezervoar pa je izdelan iz umetne mase-plastike. Poleg tega sistem varujejo prekinitveni ventili, ki v primeru mehanske poškodbe napeljave v delčku sekunde zaprejo rezervoar in pretok goriva skozi napeljavo. Sprožitev ventila pogojuje odsotnost tlaka v napeljavi, ki je ob normalnem delovanju sistema vedno prisoten.

2. NESREČA

Pri eventuelni nesreči je plinski rezervoar, ki je močnejši od bencinskega, vgrajen v prtljažnik, kjer ni na udaru tako močno kot bencinski rezervoar. Za poškodovanje rezervoarja za plin je tako potrebna veliko večja sila. Ob eventuelnem uhajanju plina, pa le ta gori usmerjeno v curku in ne nenadzorovano kot pri razlitju bencina.

3. OPREMA

Vsa oprema je opremljena z varnostnimi certifikati v skladu s predpisi EU. Vgradnja je opravljena s strani proizvajalcev certificiranih avtomehanikov, ki so na specializiranih šolanjih usposobljeni za vgradnjo in servisiranje opreme.

4. ZAVAROVANJE

Zavarovalnice ne štejejo pogon na avtoplin kot rizično skupino in pri zavarovanju vozila ni dodatnih plačil za rizičnost.

5. HOMOLOGACIJA

Ob predelavi vozila na avtoplin se brez problemov pridobi potrebna homologacija.

Povpraševanje

Da, želim posebno ponudbo
captcha