• 070 999 909
  • Selo 13, 3320 Velenje

Predelava na plin - izkušnje ob uporabi avtomobila na avtoplin

Predelava na plin je glede na izkušnje voznikov odločitev, ki prinaša številne prednosti, tako za uporabnika kot za samo vozilo. Vožnja na plin je po zaslugi nizke cene plina za 40 odstotkov cenejša od vožnje na bencin. Varčna vožnja pa ni edina prednost, ki jo prinaša predelava na plin. Izkušnje voznikov govorijo tudi o tem, da montaža avtoplina pripomore k manjšemu onesnaževanju narave, saj je izpust okolju škodljivih snovi tudi za polovico manjši. Avtoplin ima zaradi svojih lastnosti ugoden vpliv na motor. Ta deluje tišje, njegovi cilindri se manj obrabljajo, motorno olje je bolj trajno, trajnost katalizatorja in lamda sonde pa se podvoji. Tako ima motor daljšo življenjsko dobo.

Predelava vozil na avtoplin je hitra in enostavna. Plinski rezervoarji se navadno vgradijo v prtljažnik nad osjo kolesa, pravokotno ali vzporedno glede na smer vožnje. Rezervoarji v obliki avtomobilske gume se vgradijo v prostor, ki je sicer namenjen rezervni gumi, pritrdijo pa se s posebnimi sponami, ki zagotavljajo njihovo stabilnost. Tako ostane v prtljažniku dovolj prostora.

Montaža avtoplina je možna pri skoraj vseh vozilih. Vgradnja plinskega sistema je sicer bolj priporočljiva pri avtomobilih na bencinski pogon, saj predelava pri dizelskih motorjih prinaša prevelike stroške in jo mnogi odsvetujejo.

Predelava na plin – problemi?

Predelava vozil na avtoplin lahko prinese tudi nekaj težav, kot so povečana korozija na izpušnem sistemu, kar lahko skupaj s pogostejšim menjavanjem filtrov in dolivanjem olja za mazanje ventilov privede do višjih stroškov vzdrževanja. Avto na plin ima včasih tudi težave z ventili, šobami za vbrizg bencina in vžigalnimi svečkami, kar je v večini primerov posledica slabega izbora materialov.

Vse te potencialne težave lahko preprečimo v našem podjetju, kje vas čaka najboljša predelava na plin. Predelava vozil na avtoplin v našem podjetju je garancija, da bo vaš avto na plin tudi po predelavi deloval brez vsakršne težave. Naši avtoplinski sistemi so vgrajeni kakovostno in strokovno. Montaža avtoplina ne dopušča nastanka korozije na izpušnem sistemu, motor bo deloval tišje in mirneje, to pa bo pripomoglo k večji trajnosti motornega olja.

Povpraševanje

Da, želim posebno ponudbo
captcha