• 070 999 909
  • Selo 13, 3320 Velenje

Pogosta vprašanja

Kaj je LPG?

LPG je mednarodna okrajšava za liquefied petroleum gas, kar v prevodu pomeni utekočinjeni naftni plin (UNP), zmes propana in butana, v literaturi pa lahko najdemo še nazive propan-butan; UNP; GPL; medtem ko je ustaljen naziv pri nas avtoplin. Avtoplin je alternativno gorivo, ki je trenutno najbolj ekonomično, obenem pa tudi izjemno ekološko gorivo.

Kako je poskrbljeno za varnost?

Z vidika varnosti lahko rečemo, da je plin kot pogonsko gorivo varnejše od bencina, predvsem zaradi sledečih razlogov:

1.REZERVOAR in NAPELJAVA:
Rezervoar za utekočinjen plin je bistveno močnejši v primerjavi z bencinskim rezervoarjem, ker je izdelan iz jekla, dodatno ojačan, bencinski rezervoar pa je izdelan iz umetne mase-plastike. Poleg tega sistem varujejo prekinitveni ventili, ki v primeru mehanske poškodbe napeljave v delčku sekunde zaprejo rezervoar in pretok goriva skozi napeljavo- sprožitev ventila pogojuje odsotnost tlaka v napeljavi, ki je ob normalnem delovanju sistema vedno prisoten.

2. NESREČA:
Pri eventuelni nesreči je plinski rezervoar, ki je močnejši od bencinskega, vgrajen v prtljažnik, kjer ni na udaru tako močno kot bencinski rezervoar. Za poškodovanje rezervoarja za plin je tako potrebna veliko večja sila; v skrajnem primeru požara v npr. verižnem trčenju, pa le ta gori usmerjeno v malem curku usmerjenem stran od vozila in ne popolnoma nenadzorovano po tleh, kot pri razlitju bencina.

3. OPREMA:
Vsa oprema je opremljena z varnostnimi certifikati v skladu s predpisi EU. Vgradnja avtoplina je opravljena s strani proizvajalcev certificiranih avtomehanikov, ki so na specializiranih šolanjih usposobljeni za vgradnjo in servisiranje opreme.

Kakšni so vplivi na na motor?

Uporaba avtoplina podaljša življenjsko dobo motorja. Učinkuje predvsem pri hladnem zagonu, saj plin ne spere motornega olja s sten cilindrov.

Avtoplin ima oktansko vrednost čez 100, navaden bencin pa ima vrednost 95. Navor motorja ostane isti, ali v nekaterih primerih celo naraste. Pri uporabi avtoplina je moč motorja pri najnovejših sistemih z direktnim vbrizgom plina manjša za 2%. Pri normalni vožnji se razlika ne zazna, če pa takoj potrebujemo maksimalno moč motorja pa lahko med vožnjo s pritiskom na tipko preklopimo na bencin in potem spet nazaj na plin.

Ali je vgradnja avtoplina smiselna za dieselske motorje?

Predelave dieselskih motorjev za zdaj še niso smiselne, saj se strošek goriva pri tovrstni predelavi zmanjša le za 5 do 8 % in je posledično amortizacijska doba predolga. Predelave dieselskih motorjev bodo smiselne šele takrat, ko bodo omenjeni motorji zaradi svojega prekomernega onesnaževanja obdavčeni in Vam bomo z predelavo vozila bistveno zmanjšali emisije ter posledično tudi obdavčitev.

Koliko traja instalacija sistema?

Instalacija sistema v osebno vozilo srednjega razreda traja en delovni dan. Za vozila z šestimi oz. osmimi valji se vgradnja avtoplinskega sistema podaljša za nekaj ur.

Kam se namesti rezervoar za avtoplin?

Izbirate lahko med toroidalnim (notranjim, zunanjim) ali cilindričnim rezervoarjem. Toroidalni rezervoar se vgradi v prostor za rezervno kolo v vozilu ali zunaj, odvisno od tega kje ima vozilo nameščeno rezervno kolo. Cilindrični rezervoar načeloma vgradimo v prtljažni prostor, lahko pa tudi pod zadnji odbijač, če vozilo to dopušča. Prednost toroidalnega rezervoarja je v tem, da vam ne zavzame prtljažnega prostora. V primeru vgradnje takšnega tipa rezervoarja vam ponujamo set za krpanje pnevmatik, ki je zakonski nadomestek rezervnega kolesa.

Prednost cilindričnega rezervoarja pa je v volumnu, saj le ta omogoča večjo kapaciteto in posledično večji domet vozila.

V primeru prometne nesreče?

V primeru prometne nesreče obstoječi elektroventil ob izključitvi kontakta na vozilu avtomatsko prekine dotok plina.

Katere so glavne prednosti patentirane tehnologije GEN1?

  • Dovršen vbrig avtoplina in posledično bistveno nižja poraba goriva in manjša izguba moči
  • Samonastavljiva krmilna elektronika in tako samodejno nadzorovanje delovanja sistema
  • Brez dodatnih nastavitev map
  • 8 letna garancija na delo in komponente
  • Lasten razvoj in optimalna tehnična podpora
  • Izjemne cene in plačilni pogoji
  • Ekokreditiranje brez stroškov odobritve, brez obresti, prvi obrok naslednji mesec

Ali ste vi isto podjetje kot G-1 d.o.o.?

Podjetje RA-CEN d.o.o. je bilo ustanovljeno v letu 2010. Ukvarjamo se s področjem avtomobilizma, od avtoservisne dejavnostji do brendiranja vozil in temnenja stekel, z avtoplinskimi sistemi, nakupom in prodajo rabljenih vozil... Podjetje Ra-cen d.o.o. ni isto podjetje kot G-1 d.o.o., je pa res, da so le ti pred nami delovali v prostorih AMD Šlander, katere danes koristimo mi.

Ali lahko pri vas uveljavljam garancijo za sistem G-1 d.o.o. in le tega servisiram?

Ker se je na nas obrnilo veliko strank, kateri potrebujejo podporo pri uporabi avtoplinskega sistema G-1 d.o.o., se bomo potrudili po najboljših močeh z kompletno strokovno ekipo, da to podporo odprave napak strankam tudi nudimo. Še več. Uspeli smo celo skleniti dogovor z uvoznikom in proizvajalcem avtoplinskih komponent, katere so v G-1 d.o.o. vgrajevali po oktobru 2015, da uporabnikom le teh ostane garancija, v kolikor bodo te komponente v skladu z našimi navodili servisirali pri nas. 

Zakaj je telefonska številka G-1 d.o.o. nedosegljiva?

Za kontaktne številke podjetja G-1 d.o.o. ne vemo in ne moremo komentirati, se pa lahko vse stranke za podporo obrnete na našo številko 070 999 909 ali na elektronski naslov info@avtoplin-gen1.si.

Kako se bom v času vgradnje avtoplinskega sistema peljal v službo?

Vsaki stranki, ki se odloči za predelevo svojega vozila na plin, nudimo brezplačno uporabo nadomestnega vozila, saj se zavedamo da danes avto ni več luksuz ampak nuja.

Ali mi vgradite plinski sistem tudi prek vikenda?

Za stranke, ki se odločijo za predelavo svojega vozila na plin in med tednom nikakor nimajo časa avtomobila k nam pripeljati, se lahko dogovorimo za predalavo avtomobila na avtoplin tudi preko vikenda.

Kako lahko izvem več?

Za stranke, ki jih predelava avtomobila na plin zanima, se lahko dogovorimo tudi za predstavitev samega sistema vgradnje avtoplina na vašem domu, kjer boste vi in vaša družina dobili odgovore na vsa vaša vprašanja s strani naših strokovnih predstavnikov.

Kaj pa če v predelavo avtomobila na avtoplin še vedno ne bom prepričan?

Za največje skeptike ponujamo tudi možnost eno-tedenske testne vožnje avtomobila na avtoplin, da se lahko tudi sami prepričate kako prijetna je vožnja z avtomobilom na avtoplin.

Bojim se, da si vgradnje avtoplina v moje vozilo ne morem privoščiti?

Gen-1 sedaj ponuja najugodnejše financiranje s 24 obroki, brez pologa, prvim obrokom po šele 30 dneh po vgradnji, samo z osebnim dokumentom in brez bančnih izpiskov!

Kako naj moža prepričam naj si avtomobila ne predela na plin?

Za to sploh ni nobene potrebe! Predalava avtomobila na plin je varčna odločitev, ki bo dolgoročno obogatila vaš družinski proračun! Vožnja z avtomobilom ni samo varna in varčna odločitev ampak je tudi prijazna okolju!

Povpraševanje

Da, želim posebno ponudbo
captcha