• 070 999 909
  • Selo 13, 3320 Velenje

Cene avtoplina – poceni alternativno gorivo

Ljudje se za večje spremembe pri avtomobilih odločamo predvsem iz dveh razlogov, in sicer zaradi cene oziroma prihranka ter vpliva na okolje. In avtomobili na plin so na obeh področjih v veliki prednosti. Alternativno gorivo bistveno manj onesnažuje okolje kot bencin ali dizel, zato smo lahko zadovoljni, da spadamo med tiste ljudi, ki jim je kljub vsemu mar, kakšno Zemljo bomo zapustili našim otrokom in vnukom. Take okolju prijazne alternative so navadno precej drage, v tem primeru pa ni tako. Cene avtoplina so bistveno nižje, kot cene drugih pogonskih goriv. Ne verjamete? Preberite spodnje vrstice in se prepričajte.

Predelava vozila na avtoplin – poraba

Cena avtoplina je že dolgo za polovico nižja od cene bencina, vendar ob tem dejstvu mnoge skrbi, kako je s porabo. Naj vas na tem mestu potolažimo: poraba avtoplina je res nekoliko večja (okoli 15 %), a je ta zanemarljiv strošek, saj je cena avtoplina tako občutno nižja, da se alternativno gorivo v vsakem primeru izplača. Če temu dodamo še nižje stroške zaradi manjše obrabe motorja in daljšo življenjsko dobo nekaterih elementov, predelava avtomobila ni več vprašanje.

Cene avtoplina

V primerjavi z bencinom so cene avtoplina več kot polovico nižje. Trenutno stane liter avtoplina od 0,45 do 0,55 evra (odvisno od ponudnika), cena bencina pa je okli 1,25 €. Če pogledamo še statistiko naraščanja cen, lahko vidimo, da je v zadnjih desetih letih cena bencina in dizla kar strmo naraščala, medtem ko so cene avtoplina sicer nekoliko nihale, bistveno pa se niso spremenile. Če se torej odločite za avtoplin, poraba ne bo nikoli tako visoka, da ne bi prihranili. Če se morda bojite, da bi cena nenadoma poskočila, naj vam povemo, da po mnenju strokovnjakov na tem področju ne bo bistvenih sprememb, medtem ko za bencin to ne velja. Obstaja torej še kakšna boljša rešitev, kot je avto na alternativno gorivo, ki je prijazen do okolja, hkrati pa z njim veliko prihranite? Seveda ne.

Povpraševanje

Da, želim posebno ponudbo
captcha