• 070 999 909
  • Selo 13, 3320 Velenje

Avto na plin kljub številnim prednostim prinaša tudi nekatere težave

Predelava vozil na avtoplin prinaša številne prednosti tako za voznika, kot za njegov avtomobil. Nizka cena goriva zagotavlja varčno vožnjo, lastnosti goriva pa blagodejno vplivajo na motor vozila in na okolje. Kljub številnim prednostim pa predelava vozil prinaša tudi nekaj stranskih učinkov.

Avto na plin lahko po predelavi pestijo težave s povečano korozijo na izpušnem sistemu, kar lahko skupaj s pogostejšim menjavanjem filtrov in dolivanjem olja za mazanje ventilov privede do višjih stroškov vzdrževanja. Avto na plin ima včasih tudi težave z ventili, šobami za vbrizg bencina in vžigalnimi svečkami, kar je v večini primerov posledica slabega izbora materialov. Predelava vozil na avtoplin mora hkrati zagotoviti stoodstotno sinhronizirano hkratno delovanje plina in bencina. V nasprotnem primeru lahko avtomobil cuka.

Vse te potencialne težave lahko preprečimo s sistemi Gen1. Predelava avtomobila na plin v našem podjetju je garancija, da bo vaš avto na plin tudi po predelavi deloval brez vsakršne težave. Naši avtoplinski sistemi so vgrajeni kakovostno in strokovno. Vgradnja ne dopušča nastanka korozije na izpušnem sistemu, motor bo deloval tišje in mirneje, to pa bo pripomoglo k večji trajnosti motornega olja.

Avto na plin – najpogostejše so težave z ventili

Motorji nekaterih vozil imajo slabo načrtovane in izdelane sedeže ventilov, zato lahko predelava vozil povzroči težave z ventili, šobami za vbrizg bencina in vžigalnimi svečkami. Slab izbor materialov, ki so lahko ali premehki ali med seboj preveč podobni, povzroči slabšo odpornost na trenje, plastično preoblikovanje in mikrozvare. Večje število ventilov v glavi motorja (3, 4 ali 5) se lahko načeloma bolj uspešno upira obrabi, če seveda niso izdelani iz premehkih materialov.

Da vaš avto na plin po predelavi ne bi imel težave z ventili, je pri vgradnji avtoplina najbolje uporabiti kakovostne materiale. V večini primerov pa težavo uspešno odpravimo že z dodatnim mazanjem ventilov.

Da bi se izognili težavam, ki jih utegne povzročiti predelava vozil na plin, vam toplo priporočamo posvet s strokovnjaki. V našem podjetju vam ne bomo samo svetovali, ali je napeljava za avtoplin primerna za vaš tip vozila, ampak bomo poskrbeli, da bo predelava vašega avtomobila na plin strokovna in zanesljiva. Vaš avto na plin z nami ne bo zabredel v težave.

Vabljeni!

Povpraševanje

Da, želim posebno ponudbo
captcha